lauantai 12. kesäkuuta 2010

"Treenailua" sisätiloissa

Ulkona sataa ja meitä molempia väsyttää, joten tuloksena oli epämääräistä ja sekavaa "treenailua" sisätiloissa - kunnon treenaukseksi tuota kun ei voi kutsua: "pyöriskelyä olohuoneessa ja eteisessä" olisi osuvampi ilmaisu.

Uudi jaksoi keskittyä ihan valtavan hyvin, vaikka täytyy myöntää etten minä ollut ihan täysillä matkassa. Tavoitteena olikin ennemmin keksiä jotain hauskaa ja piristävää tekemistä, ei parantaa meidän suorituksia. Palkkana käytin nakkeja, kuivaraksuja ja palloa.

Ensin perusasento (x4), joka on ihan hävettävän retuperällä - jos totta puhutaan, ei se oikeasti sitä osaa (laiska omistaja). Suuri käsiohjaus, pari avustavaa askelta ja jatkuvaa palkkaamista pysymisestä, kontaktista ja uudelleen minun siirtyessäni kauemmas, itse paikalle hakeutumisesta. Kyllä välillä tuntuu, että se sitä kuitenkin jonkin verran hahmottaa, että vasen sivu on se kiva paikka; intoa olisi kyllä suunnata oikealle paikalle, mutta joko se jää puolittaiseksi eteen tai taakse, peräpää ei käänny naaman mukana tms. Pitäisi siis ilmeisesti tehdä enemmän noita takapään treenauksia, ja ideoita tähän treenaukseen saa ihmeessä antaa. Vähäsen olen vaan sitä peruutellut, ei mitenkään mullistavin tuloksin.

Ja ettei kaikki treenit olisi samaa sivu-täällä-seuraa-maahan-istu, koitettiin taas pitkästä aikaa noudon alkeita, elikkäs ihan vain kapulasta kiinnostumisesta, siihen tarttumisesta ja ihan lyhyestä kannattelusta palkitsemista. Ensin vain yksi kiinnostuminen -> palkkio -> vaikeusasteen nosto tarttumiseen (x2) -> palkkio ja pieni tauko pilkkoessani lisää nakkeja. U tarttui uudelleen hyvin, mutta turhautui kun ei saanutkaan palkkaa, ja haukahti -> keskeytin harjoittelun, käänsin sille selkäni ja menin hetkeksi puuhaamaan omiani. Pian koitettiin uudelleen, ja U otti kiltisti kiinni kapulasta jota tarjosin, annoin sen kannatella osan kapulan painosta -> heti palkkioksi kasa nakinpaloja ja runsain määrin kehuja. Ei lähdetty koittelemaan onneamme enää sen enempää.

Pari maahanmenoa käsimerkistä (käden huitaisu, ei enää maahan asti), yksi tokoluoksetulon eteentulo (pienellä käsiohjauksella, mutta mukana jo käsky täällä), yksi istuminen vinottain minuun päin, yksi istuminen edessä, mutta naama poispäin minusta (yritti kyllä pitää kontaktia katsomalla ylöspäin ;D) ja pari leikkimielistä noutoharjoitusta. Otin Uudin viereen (ilman käskyä, ei perusasentoon vaan vapaamuotoisesti viereen että sain pidettyä kiinni), pidin pannasta, heitin hanskan, odotin Uun vapaaehtoista kontaktia (joka tuli ällistyttävän nopeasti, ja toisella kerralla ei edes pyrkinyt ennen lupaa hanskan luo), sanoin vain hae (ei ole koskaan harjoiteltu, mutta lähti se innokkaana heti), ja kehuin vuolaasti kun U tarttui hanskaan. Ensimmäisellä kerralla se tuli hakemaan palkkaa ilman hanskaa, mutta kun huidoin sen takaisin, se haki sen kiltisti, josta palkkana sen oma pallo. Ollaan kyllä aikaisemminkin leikkiessä harjoiteltu, että uuden lelun saa kun tuo edellisen.

Ja tulihan sitä harjoiteltua vähän näyttelyseisomistakin, kun huomenna on Tuurin Miljoonakoira, Uudin eka näyttely aikuisten seurassa :) Katsotaan nyt mitä siitä tulee, ilmoittelen tuloksista sitten tänne.

Ei kommentteja: