keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Naks naks

Olen taas totaalisen innostunut "turhasta" naksuttelusta - vaikkakin kaikki mitä pääasiassa naksuttelen ovat hyödyllisiä edes jollakin tapaa tokossa ja miksei muutenkin aktivointina. Eniten olen ehkä naksutellut peruuttamista (matkaa pitäisi lisätä roimasti, nyt olen vain palkinnut peruutuksen tarjoamisesta ja liittänyt siihen käskyn) ja siihen liittyen jalan nostoa, korokkeelle peruuttamista ja sitä kautta etutassuilla seisomista. Jalannosto on hyvällä mallilla, tarjoaa sitä todella herkästi ilman korokettakin ja olen aloittanut käskyn lisäämisen (tästä etenen siihen että ojentaa takajalkaa ja lopulta työntää esim. kaapinoven kiinni). Korokkeelle peruuttaminen myös ok, sohvalle peruuttaminen ei vielä onnistu ilman välikoroketta jonka kautta nostaa ne jalat sohvalle - pitäisi saada joku nykyistä korokkeena käyttämääni laatikkoa hieman korkeampi koroke, että saisi sulavasti niitä jalkoja korkeammalle. Tarjoilee ehkä eniten tuota kaikkialle mihin voi vain takajalat peruuttaa. Olen myös yrittänyt opettaa sitä suoraan seinälle irtonaisen hyllynpalan avulla jota olen kallistanut, ja onhan sekin ihan ok. Luulen kuitenkin että jatkan ihan tuolla korokkeen "korottamisella" (saa alkaa pian peruutella sänkyyn kunhan sohva onnistuu) ja otan oman käsivarteni mukaan siinä kun erotan tuosta sen etutassuilla seisomisen/kävelyn. Ongelmana on vain käskysanojen keksiminen, kun nouse/pakki yms. sopivankuuloiset on jo käytettynä muissa jutuissa.

Tänään naksuteltiin myös noutokapulan pitoa (aikaa, varmuutta ja tasaisuutta) sekä tennispallo"kapulalla" että normi puukapulalla. Puukapula sujuu paremmin, U suhtautuu siihen paljon "vakavammin" ja pitää sitä rauhallisemmin ja varmemmin. Muutenkin olen palkkaillut sitä paljon esineiden tuomisesta ja ihan hyvin se niitä käskystä jo tuokin (ei siis mitenkään viralliseen tokotyyliin, vaan ennemminkin esineruutua ajatellen että tuo vain käteen). Spontaanisti se ei vielä yleensä niitä tuo jos ottaa jotain suuhunsa, mutta tulee heti innoissaan tuomaan jos käsken. Tänään se toi hienosti kaksi keppiä yhtä aikaa :D Joskus vielä pudottelee jos on tohkeissaan ja paiskaa sen esineen vain käteni suuntaan, mutta olen aina käskenyt nostamaan uudelleen ja tiputtamaan käteen asti. Olen siis tässä käskyssä hyväksynyt sen että tiputtaa esineen käteen heti kun sen ojennan, koska tokonoutoon on eri käsky jolloin esinettä täytyy pitää suussa vaikka pitäisin siitä kädellä kiinni.

Jostain syystä innostuin tänään myös opettamaan hajuerottelua, en niinkään mitään tunnaria tms ajatellen vaan huvin ja aktivoinnin vuoksi - ja olisihan se tietysti kiva jos U joskus tunnarinkin osaisi, vaikkei niin pitkällä kisattaisikaan. Tein ensin perus tökkäämisharjoituksia omanhajuiseeni lappuseen, josta ekstrapalkka jos selvästi haisteli lappusta. Oppi nopeasti ja tökkäili ahkerasti, vaikka välillä yrittikin painaa pään maahan ja peruutti normaalia korkeammalla olevalle lattialistalle (josta palkkasin kun niin taitavasti osasi siihen kiivetä). Otin pian mukaan vieraanhajuisen lapun (joka oikeastaan haisi Linnealta, joo olisi ehkä pitänyt aloittaa "hajuttomasta" mutta pelkäsin että se saattaa etäisesti haista myös minulta ja pyrin siihen että ainakin Linnean haju olisi voimakkaampi). Tälle lappuparalle kävi ensin pieni työtapaturma, kun U yritti heti tarjota myös tämän lapun tökkäämistä, nuolaisi sitä ja se jäi Uudin kieleen kiinni :( Ja ennen kuin ehdin sanoa mitään, se oli löytänyt tiensä Uudin suuhun (vaikka Uudi yritti kyllä urhoollisesti saada kieleensä liimaantunutta lappua pois suustaan) ja oli nopeasti matkalla kurkusta alas - ei onneksi ollut tarrapintaa toisella puolella, ettei siitä huolta. No ei kun uusi lappu kehiin, tämä ei joutunut Uudin uhriksi ja U oli oikein pätevä. Se tarjosi yhteensä ehkä vain pari kertaa väärän lapun tökkäämistä, mutta huomasi nopeasti ettei siitä saa mitään ja jätti sen rauhaan silloinkin kun vaihdoin lappujen paikkoja. Kokeilen huomenna uudelleen uusilla lapuilla.

Aarh tämän Bloggerin kanssa taas kun se ei suostu toimimaan enkä saa kommentoitua mitään tekstejä - en omiani enkä muiden. Kiitos kuitenkin kommenteista ja niitä on aina mukava lukea vaikken niihin pystyisikään vastaamaan :)

Ei kommentteja: