keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Tokotreeniä pihalla

Ulkona oli niin uskomattoman hieno ilma, että olihan se pakko mennä vetämään ulos kevään ensimmäinen kunnollinen pihatreeni (pihatiekin oli sulanut). Vähän matkan päässä oli aika roimaa häiriötä (jotain poikia mopoineen), joka aluksi häiritsikin ehkä vähän liikaakin, mutta kun ne siitä häipyivät saatiin treeni käyntiin.

Aloitettiin perusasennon harjoittelulla, pääasiassa sen suoruudesta, nopeudesta ja varmuudesta mistä alkuasennosta tahansa. Meni hyvin, siihen ei tarvitse enää kuin ihan pikkuisen käsiavun, ja eiköhän sekin saada häivytettyä pian pois. Ainoastaan kauempaa sivulta siirtyessä U tulee aina istumaan vinoon, mutta on jo oppinut hieman korjaamaan sitä itsekin. Eiköhän se siitä ala sujua, sillä tiiviys ja kontakti ovat jo varsin hyvällä mallilla.

Luoksetulon eteen istumiseen tarvitaan vielä suuri käsiavuste, aika paljon vartaloapuja ja Uudi täytyy kutsua läheltä. Tein toistoja aika paljon, 5, mutta siitä huolimatta sen vire säilyi yllättävän hyvin. Palkkasin sen heittämällä namit saalistettavaksi.

Ja sitten se seuraaminen. En suoraan sanottuna tiedä mitä olen tehnyt saadakseni sen noin hyväksi, mutta se on erinomaista. Uudi lähtee perusasennosta, käteni on jo sivulla (ei enää taskussa tai syöttämässä sille nameja, kuten vasta vähän aikaa sitten) niin ettei se rohmua sitä koko ajan - itse asiassa ei ollenkaan, kontakti on erinomainen, motivaatio on erinomainen. En ole mielestäni palkannut sitä mitenkään erityisesti seuraamisesta (jopa istumisestakin enemmän, mutta istuminen on selvästi enemmän pakollisen näköistä), mutta mitä kauemman sitä seurautan, sitä korkeammaksi sen vire kasvaa. Juuri tästä syystä en voikaan seurauttaa sitä vielä pitkiä pätkiä ilman että rauhoittelen sitä, tai se alkaa poikittaa ja hypellä.
Kuitenkin tein tänään vain kaksi toistoa ja molempien toistojen mitta oli noin 5-6 askelta, sekä palkitsin sen lopuksi ruhtinaallisesti. En voi todella uskoa että seuraaminen on noin hyvällä mallilla.

Treenin lopuksi U "karkasi" vetämään pienen kunniakierroksen, mutta ei siitä katastrofi syntynyt, olin jo vapauttanut sen ja se tuli heti vihellyksestä.

Sisällä otimme vielä kaksi lyhyttä kapulanpitoharjoitusta, erinomaisin tuloksin. Otti heti kiinni, piti niin kauan kunnes vapautin (4s), ja luovutti kiltisti.

Ei kommentteja: