maanantai 17. toukokuuta 2010

Kuulumisia ja suunnittelua

Muutenkin toiminnallisen viikonlopun (Tampereen reissu + näyttely) jälkeen mentiin vielä sunnuntaina hiekkamontuille uimaan kaverin + koiransa kanssa. Itse en uimaan uskaltautunut, mutta tulipahan Uudille kunnon kuntoilua, peuhaamista koirakaverin kanssa sekä yleistä juoksentelua ja riehumista ihan kylliksi. Epävarmuuttani pidin Uudin aluksi 15m liinassa, mutta kun se ei siinäkään yrittänyt säntäillä tiehensä, uskaltauduin päästämään sen ihan kokonaan irti. Ehkä siinä on sittenkin vähän paimenkoiran luonnetta, sillä kaverin koiran samoillessa läheisiä pusikoita, tämä kaivaa vedenrajassa ihmisten vieressä ja kerjää rapsutuksia ja pallonheittelyä. ;) Mihinkään ei lähtenyt säntäilemään tai kuljeksimaan jonkun hajun perässä, vaikkei pari kertaa käskystä heti luokse tullutkaan. Ehkä se alkaa pikkuhiljaa oppimaan, kunhan itse alan rentoutua kun se on irti.

Ja tokon kanssa olen tosiaan alkanut tulla siihen päätökseen, että aloitetaan melkein alusta. Vähän harjoitellaan jotain vaikeampaa välillä mikä on sujunut, mutta pääsääntöisesti mennään helpoilla harjoituksilla ja onnistumisen tunteilla, että saataisiin molemmat vähän motivaatiota toistemme kanssa tekemiseen, ettei koko touhu mene pelkäksi komenteluksi ja turhautumiseksi. Aika nopeastihan tästä tosiaan edetään, mutta edelleenkin ihan Uudin ehdoilla. Ei verenmaku suussa ja "nopeasti äkkiä liikkeet kisakuntoon että päästäisiin kisoihin kun ikää on tarpeeksi". Koitetaan nyt ensin tehdä tämä pohjustus edes kunnolla hätiköimättä, niin eiköhän se siitä ala sujua.
Seuraavan viikon ohjelmaan taitavatkin kuulua pelkästään kontaktiharjoitukset (myös häiriössä, ettei sentäs takapakkia mennä), perusasentoharjoitukset, seuraamisharjoitukset (pääasiassa suoruus, oikeapaikkaisuus ja itse käskyn noudattaminen), luoksetulon eteentuloharjoitukset (ihan alusta alkaen, sen kanssa ollaan viime aikoina paljon tahkottu kun menee jatkuvasti vinoon), istuminen ja maahanmeno.

Myös tuota vapaana olemista (erityisesti pihassa) harjoitellaan, eli luoksetuloa, pysähtymistä ja kontaktinpitoa myös irti ollessa. Perusjuttuja.

Ei kommentteja: