perjantai 3. syyskuuta 2010

Päivityksiä

Uudilla n. kuukausi aiemmin havaittu pujo-allergia ei tunnu enää onneksi vaikuttavan mitenkään (pujo ei enää kuki), kortisonikuuri on lopetettu pari viikkoa sitten ja Uudin energiataso on palautunut todellakin ennalleen - lääkkeiden aikaan oli havaittavissa pientä raukeutta, mutta se on todellakin hävinnyt jonnekin. Pientä teinipelleilyä sen sijaan on jälleen havaittavissa, mutta ei mitenkään verrattavissa aikaisempaan murkkuiluun. Korvat vain välillä katoavat ja irti pitäminen on epävarmaa. Kissanruualla siitäkin selviää jotenkuten.

Pelleilystä huolimatta treenit ilman häiriötä edistyvät, kun jaksaa keskittyä.
Luoksepäästävyyttä ei ole varsinaisesti harjoiteltu kokeenomaisesti, mutta normaalissa arjessa Uudi on huomattavasti rauhallisempi vieraiden ihmisten tullessa kylään, tullessa jossain rapsuttelemaan tai vain kulkiessaan ohi. Myös paikallaolovarmuutta on tullut lisää, mikä tietenkin auttaa myös siihen rauhallisena pysymiseen - jos on käskyn alla.
Perusasento on vielä toisinaan hieman vino, U menee liian eteen tai nojailee. Olen itse nyt aloittanut aktiivisen käsimerkin häivyttämisprojektin apunani uudenlaiset vinkit harjoitteluun sekä takapään käyttöön. Hyvin sujuu.
Seuraaminen sekä taluttimetta että taluttimessa on samanlainen kuin ennenkin, eli laiskasti treenattu. Kontaktiin olen tyytyväinen sen pienen pätkän mitä ollaan vasta harjoiteltu, menee hyvin harjoitusmäärään nähden suuressakin häiriössä (puolen metrin päästä paikallaan makaavasta koirasta, U itse koiran puolella), mutta vain silloin kun esillä on suurin ongelmani - se käsi. Se pitäisi saada siitä sinne sivulle roikkumaan, ei taskuun, koukkuun tai mitenkään muutenkaan epämääräisesti. Palkkausta pitää harventaa ja häivyttää tuo käsi.
Liikkeestä seisominen on hyvin aloiteltu, treenaan vasta kädellä stoppaamista ja käskyyn ehdollistamista, kiinnittäen suurinta huomiota jalkojen täydelliseen liikkumattomuuteen. Ei todellakaan vielä kokeenomainen, en seurauta Uudia ennen käskyä (annan tulla vapaamuotoisesti mutta valppaana vieressä), mutta harjoituksiin olen tyytyväinen.
Maahanmenoon täytyy kiinnittää enemmän huomiota, etenkin siihen että menee etupää edellä ja nopeasti maahan (ei istumisesta), myöskin sivulla. Treenit sujuu vaihtelevalla menestyksellä, ei kyllä enää puhettakaan mistään lonkalle tipahtamisesta. Alkaa mennä sivullakin maahan ja pysyy jo aika hyvin ilman odota-käskyäkin.
Hypyn harjoittelu ollaan aloiteltu ihan äskettäin, yhdellä 10cm lankulla, jonka yli U ennemminkin astuu. Olen jo myöskin käännyttänyt takaisin ja käskenyt seisomaan.
Noudossa ollaan "edetty" vasta esineen nostamiseen. Pitää huonosti ja mäystää helposti pitäessä, mutta maasta nostaessa nostaa ja pitää hyvin. Ainoastaan hanskaa ja irtorullaa hakee hyvin.
Luoksetulo eteen on hieman hidas, joskus aika vino, mutta tulee hyvin, mielellään ja lähelle. Pitäisi juoksuttaa jalkojen ali enemmän.

Tokon lisäksi koulun toimesta ollaan ajettu yksi jälki, mielestäni erittäin onnistuneesti! Pituudeltaan ehkä 20-30 askelta, lähti hyvin jäljelle, eteni keskittyneesti, vain kerran pysähtyi ihmettelemään ja kääntyi - estin liinalla takaisin kääntymisen, jolloin lähti uudestaan oikeaan suuntaan. Ehkä siitä vielä tosiaan jälkikoira tulee ;)

Uudi on nyt myös ilmoitettu neljään näyttelyyn syksyllä: Lappalaiskoirien er Jyväskylässä, Seinäjoen kv, Helsingin kv joulukuussa ja Voittaja-10.

Ei kommentteja: