maanantai 13. joulukuuta 2010

Helsinki Winner ja Voittaja 2010

Innostuin lähtemään Uudin kanssa viikonlopun näyttelyihin Helsinkiin, kun paikalla oli hyvä(t) tuomari(t), ja pääsi vielä halvemmallakin sisään (kotimainen rotu) - pakkohan se oli käyttää hyväksi! :D

Lähdin ajatuksella että parhaassa tapauksessa haetaan H molemmista näyttelyistä, enkä osannut odottaakaan EH:ta, joka tuli ensimmäisenä päivänä! :O Tuomari kehui kovasti Uudia lupaavaksi, kunhan liikkeiden pentumainen löysyys häviää ja karva kasvaa (ja se on alkanut vihdoinkin hieman kasvaa!). Tuomarina siis Saija Juutilainen ja tulos JUN EH:

"1v. Hyvärunkoinen juniori, riittävästi raajaluustoa. Kaunisilmeinen nartun pää, kuono voisi olla vahvempi. Hyvä purenta. Kookkaat korvat. Riittävät kulmaukset, vahvat käpälät. Hyvä hännänasento. Liikkeessä vielä pentumaista löysyyttä. Hieno luonne. Hyvä karvanlaatu."

Toisena päivänä (Voittaja-10) tuomarina ei sitten ollutkaan se jonka takia periaatteessa koko reissulle lähdin, mutta ei se sinänsä enää haitannut eikä toisessakaan tuomarissa tokikaan mitään vikaa ollut. Uudi oli kyllä ihan ihmeellisellä päällä (= normaali itsensä, mutta outo normaaliin näyttelykäyttäytymiseen verrattuna). Se melkein alkoi riehua kehässä, loikkasi vasten tuomarin jalkoja ja oli muutenkin seisoessaan levoton. Toisaalta, luultavasti sitä väsyttää kahden päivän näyttelyputki, jollaiseen se ei ole todellakaan tottunut. Tulos oli sitä mitä odotinkin (ei käytöksen takia, tuomari kehui iloista luonnetta, mutta muutenkin), eli JUN H. Tuomarina Leila Kärkäs:

"Vielä kovin ilmava narttu, hieman lyhytrunkoinen tässä vaiheessa. Kevytpiirteinen pää. Kookkaat haja-asentoiset korvat ja silmissä pyöreyttä. Saisi olla paremmin kulmautunut sekä edestä että takaa. Sopiva rintakehä. Liikkeissä saisi olla enemmän voimaa & ulottuvuutta. Kyynärpäissä löysyyttä. Melko hyvä karvanlaatu jo nyt. Hyvä kaula & ylälinja. Iloinen ja reipas käytös."

Kyllä huomaa tuomareissa/mielipiteissä eroja, kun kahden päivän sisällä melkein kaiken mitä toinen kehuu, toinen "haukkuu". Mutta tärkeintä oli saada hyvät, kattavat arvostelut ja muutenkin mukava näyttelyviikonloppu. Ja se EH :D

3 kommenttia:

Karsu kirjoitti...

Pakko kysyä että mitä meinaa "ilmava"? 8D

Meri kirjoitti...

Sillä on liian pitkät ja hontelot koivet ja muutenkin se on semmonen rimpula :D

Karsu kirjoitti...

aii, nyt tajusin.. Ilmava! 8D