maanantai 28. helmikuuta 2011

Sterilointi

Nyt se vihdoin tuli sitten tehtyä. Urkki on nyt steriloitu ja tuossa se makaa puolihorteessa kauluri päässä. Hyvin oli heräillyt, vielä tietenkin tokkurainen ja todella väsynyt, mutta muutenkin oli hyvin mennyt ja aika pieni leikkaushaava vain tullut.

"Ai miksi?" on melkeinpä jokaisen kysymys:
1. No ettei tulisi niitä juoksuja. Uudia ei käytetä jalostukseen (luonne ei rodunomaisin, mahdolliset allergiat, ei mitään syytä käyttää jalostukseen eikä omakaan aika riittäisi), joten miksipä ei kun se helpottaa harrastelua ja myöhemmin mahdollisia kisaamisia + ettei aina tule sitä juoksupelleilyä ja helpottaisi Uudinkin oloa. Se on juoksujen aikaan ollut niin pihalla, kuuro ja kiinnostumaton kuin olla ja voi, se vain kulkee nenä maassa ja hinkuaa toisten koirien luo, eikä piittaa pätkääkään mitä sille sanotaan. Nyt sillä oli 6kk juoksujen välissä.
2. Ettei tulisi niitä mahdollisia terveysriskejäkään sitten kun ei niillä juoksuilla ns. tee mitään. Ei tulisi märkäkohtua/kohtutulehdusta tai toivottavasti olisi pienempi riski saada nisäkasvaimia kun se leikattiin nyt jo.
3. Helpottaisi myös muiden kanssa olemista sekä Kannuksessa että kotona, kun ei 2x vuodessa tarvitse pitää mitään uroseristystä. Ei ole mikään syy leikkaamiselle mutta yksi hyvä puoli.

Toivottavasti ei vain tulee mitään huonoja puolia nyt runsaasti (luonteen muutoksia esim. ärtyisämmäksi toisia koiria kohtaan, virtsankarkailua tms) ja paranisi tuo leikkaushaava nopeasti, niin olisi varsin onnistunut ja kannattava toimitus.

1 kommentti:

Sarianne kirjoitti...

Tuossahan on paljonkin puoltavia syitä :) Ja tottahan se on, että juoksuttomuus helpottaa huisin paljon, jos usein joutuu oleskelemaan urosten kanssa saman katon alla.