keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Yleistä tokojauhamista taas

Minulla on yhtäkkiä jostain syystä kamala hinku kisoihin, edes mölleihin. Ehkä se on toisaalta totta että kisoissa vasta katsotaan mikä liikkeissä on vikana :D Ei vain taas löydy mistään lähistöltä kisoja tai edes möllejä vähään aikaan (no yksi joo mutten sinne uskalla), taitaa sitten mennä ensi vuoden puolelle.

Eilen käytiin jälleen treenaamassa pienellä häiriöllä, aivan mahtavasti meni! Ei minkäänlaista pelleilyä, mahtava kontakti ja hieno keskittyminen. Aluksi seuraamista noin 20m jonka lopussa käännös vasempaan ja riehupalkka, vielä pari 20-30m pätkää ja oikealle käännöksiä + takapään käyttöä/sivulletuloa. Oman asennon suoristaminen on jo itsessään parantanut roimasti Uudin seuraamista (Linnea vähän valit...neuvoi miten kumartuneena kuljen ja pidän kättä oudosti takana, osaan huomioida nyt senkin), se pitää nyt kontaktia todella hyvin eikä jätätä yhtään, vaikka sitä väljyyttäkin edelleen on. Jätättämiseen on saattanut vaikuttaa myös se, että olen aika paljon viime aikoina palkannut pallolla eteen ja tehnyt seuraamisesta ihan huippumahtavajeepidetäänhauskaa-jutun. Ennen olen tehnyt siitä (kuten monista muistakin liikkeistä) tylsän ja teknillisen suorituksen ja palkannut aina siitä oikeasti paikasta. Palkkaanhan edelleenkin myös siitä jalan vierestä, mutta sanoisin että innostaminen on enemmän parantanut seuraamisen paikkaakin. Välillä on myös tuntunut että se ennakoi sekä maahanmenoa että seisomista, mikä ei tosin ihme olekaan jos olen niin kumartuneena kuin olen ollut. Kääntyminen on vähän tönkkö edelleen, mutta se pysyy jo mukana. Olen harjoitellut enemmän kääntymistä vasempaan yksittäisenä suorituksena sivulla tehtävänä takapäänkäyttöharjoituksena (mm. peruuttamista ympyrässä vieressäni), ja pitää varmaankin jatkaa sitä edelleen - suurin ongelma vasemmalle kääntymisessä on juuri se, kun ne jalat ei kunnolla toimi. Oikeaan se on parempi.

Liikkeestä pysähtymisissä on taas jotain vikaa. Tai välillä tuntuu että on, välillä tuntuu että onhan ne ihan ok. Seisominen on epävarmaa. Ilman käsimerkkiä tepastaa sen pari askelta (ja haluaisin että se oikein töksähtäisi siihen paikalleen), pysyy se kyllä kun kävelen, sivulle tullessani saattaa ehkä joskus istahtaa (esim. kokeissa). Enemmän haittaa on häiriöistä. Ei välttämättä pysy liikkumatta jos joku vaikka riehuttaa koiraansa vähän matkan päässä, joko steppaa sen pari askelta tai hiipii hiljakseen luokse. Tässä tuntuu enemmänkin että se olisi yleistä epävarmuutta yhdistettynä käskyn epäselvyyteen, vaikka olenkin yrittänyt selventää seisomiskäskyn merkitystä naksuttelemalla pidemmistä seisomispätkistä. Välillä tuntuu jopa ettei se tajua koko sanan merkitystä, vaikka ei se niin voi olla, koska se kuitenkin selkeästi seisahtaa ja pyrkii pysymään siinä. Häiriöharjoittelua ehkä sitten tässäkin + takapalkkaa. Maahanmeno taas parhaimmillaan onnistuu ihan mahtavasti, se putoaa maahan heti ja pysyy, toisinaan taas menee hitaasti muutaman askeleen jälkeen. Enimmäkseen palkkaan taakse ja supernopeista useimmiten heti ilman välimatkaa. Pitänee varmaan alkaa kunnolla karsimaan palkkauksella maahanmenojen joukosta ne hitaat pois.
Yksi ongelma: U ei enää hyppää varmasti. Ennen se lähti heti, varmasti ja innokkaasti ponkaisi esteen yli. Huoh, pitänee tehdä taas helppoja harjoituksia.

Ei kommentteja: