torstai 4. maaliskuuta 2010

Tiputuksessa


Aamulla noin klo 5 aikaan Uudi oksensi ensimmäistä kertaa, josta en kummemmin huolestunut, koirathan oksentelevat silloin tällöin. Noin tunnin päästä Uudi kuitenkin oksensi uudelleen, ja pian jälleen kerran. Annoin hieman riisiä ja kanaa (ajattelin oksentelun olevan maha tyhjänä-oksentelua, sillä se oksensi vaahtoa), jota ei paljon edes syönyt, mutta jotka tulivat saman tien ylös. Paastopäivä siis.

Aloin kunnolla huolestua, kun vesi ei maistunut, oksentelu jatkui ja koveni, U vaikutti ihan nuutuneelta ja se vain makasi levottomana. Soitin eläinlääkärille että mitä pitäisi tehdä, ja ehdottivat Nutrisalin hankkimista ja lisäämistä veteen. Hainkin Nutrisalia ja takaisin tullessani se vaikutti hieman pirteämmältä - kunnes pian taas oksensi. Vesi ei meinannut kelvata millään, joten se piti tunkea suuhun väkisin ruiskulla. Koko aamupäivä meni ohjelmalla nukkumista-oksennus-vettä-nukkumista-oksennus-vettä. Lopulta hain apteekista maitohappobakteereita, josko ne hieman helpottaisivat mahan toimintaa. Lähdettiin kuitenkin menemään päivystykseen, kun aloin tulla huolesta hulluksi.

Päivystyksessä sanottiin, että ei ole mitään hätää vaikka apaattinen onkin, totta kai se hieman on kun on koko aamun oksentanut, ja iho palautui normaaliksi heti sitä nostettaessa. Laittoi Uun kuitenkin hetkeksi tiputukseen, antoi oksennusestolääkkeen ja tunnusteli mahan, katsoi kurkkuun ja mittasi kuumeen, mutta mitään ei löytynyt. Ehdotti vain jonkinlaista virusta suolistossa, joka menisi ohi muutaman päivän sisällä. Siihen asti oksennusten mukaan paastoa, vähän riisiä/riisin keitinvettä/raejuustoa/piimää.

Kovasti se tiputuksesta piristyikin. :) Lääkärin mukaan voi nukkua suurimman osan iltaa (ei ihme, ei ole tänään yhtään nukkunut, oksentanut paljon ja kävi vielä eläinlääkärissä), ja nukkuu juuri nytkin. Kuitenkin on nyt nukkuessaan valppaampi ja havahtuu koviin ääniin ihan pää pystyyn asti.

Pieni toipilas

1 kommentti:

mmarjo kirjoitti...

Meillä oli Sampon kanssa iha samanlaista sillon ko tiputukseen jouduttiin lähtemään. Paljoko teille nestettä laitettiin? Paranemisia pikku-Uudille :)