tiistai 28. syyskuuta 2010

Uudi 1v!

Voi kun ne niin nopeesti kasvaa... Vasta äskenhän se makaili kotona lattialla pienenpienellä kerällä, esittäen niiiin viatonta ja suloista. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin sanottava, etten erityisemmin kaipaa sen pikkupentuaikoja ;D Viattoman ilmeen taakse kätkeytyi aikamoinen piru.

Nyt on murkkuilukin yhtäkkiä loppunut (koputan puuta) ja elämä rullaa ison neidin kanssa. Treenit on menneet loistavasti, U jaksaa jälleen keskittyä, tekee mielellään hommia minun kanssani ja alkaa jälleen kuunnella. Omituista nöyryyttä on jopa tavattavissa - ennen ei lotkauttanut korvaansakaan tiukemmalle käskylle vaikkapa mennä sisään jos ei normaalikaan käsky kiinnostanut, nyt tulee tyylillä "no okei jos sä niin sanot". En ole uskaltanut päästää sitä noiden pelleilyjen jälkeen kokonaan irti, mutta liinaharjoituksia, luoksetuloharjoituksia ja häiriötreeniä ollaan tehty. Ampaisi viikonloppuna heti "irti" päästyään koko liinan pituudelle ja olisi mennyt enemmänkin jonnekin auton alle, että katsellaan nyt kunhan tuo tuosta alkaa taas tajuta, ettei se irti pääseminen ole mikään ihmejuttu jolloin korvat saa kadota ja mopo karata käsistä.

Treenasin tänään pienellä aidatulla pläntillä, ja annoin tuon ensin purkaa energiaansa. Laukkasi taas kerran - tällä kertaa otettuaan kontaktin ja saatuaan luvan mennä - ympäri kenttää, mutta suureksi hämmästyksekseni pinkaisi täysillä luokseni kun vihelsin, vaikka leikki itsekseen jollain risulla. En tosin oikeasti viheltänyt tulemaan luokse mahdollisen luoksetulon pilaamisen takia (olin varma ettei tule kun on innoissaan), mutta eipä se haittaa vaikka muunlaisestakin viheltelystä huvittaa luokse tulla. Häiriönä oli aidan toisella puolella hevonen, joitakin tyyppejä kauempana ja mopoja läheisellä tiellä. Otin vain muutaman sivulletulon hyvällä palkalla, lyhyitä ja innostavia seuraamispätkiä huippupalkalla motivaation lisäämiseksi, yleistä kontaktin pitoa häiriössä, luoksetulo eteen (jätin istumaan, matkaa noin 5m, vapautin suoraan edestä), paikallamakuuta (lyhyitä, 10-20s pätkiä ja hyvä, rauhoittava palkka), liikkeestä maahanmenoa käsiavulla (kävelin vain muutaman askeleen, palasin sivulle ja vapautin välillä perusasennosta, välillä suoraan maassa olemisesta) ja normaali vauhtiluoksetulo leikillä (jätin makaamaan, eli samalla maahanmenoa ja siinä pysymistä). Aivan upeasti meni koko treenit, ei mennyt mikään pieleen tai tarvinnut edes kahta kertaa käskeä.

Ei kommentteja: