sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Ehkä se on sittenkin lapinporokoira

Kun palasimme tänään Kannukseen, huomasin että Uudista on tullut ihan outo ja hirvittävän...aikuinen. Se on kuulemma kasvanut (myös tukevammaksi/lihaksikkaammaksi), sille on kasvanut karva ja se käyttäytyy kuin kunnon aikuinen lapinporokoira. Mikä on lievästi sanottuna pelottavaa, ja nyt alkaa taas sitten pelko siitä että nyt se ei halua irti ollessaan pysyä lähettyvillä edes silloin jos on toinen koira vieressä. Plaah, minä se onnistun aina keksimään uusia ongelmia - miten se muka sitten pysyi aikaisemmalla järkevyyskaudellaan kesällä ihan täydellisesti irti vaikkei piitannut toisista koirista paljonkaan? Eikös se vain helpota ja sitä olen halunnut, häh??

Homman nimi on siis se, että Uudi otti osaa rähisemiseen rakastamansa lempparikoiran kanssa (juu oli ihan Urpon oma vika, mitäs hyppi toisen päällä varoituksista välittämättä). Tuskin siitä mitään kunnon tappelua olisi tullut vaikkei väliin olisi mentykään, mutta järkyttää silti :O Minun Uudini? Rähähti toiselle koiralle? Ja juuri edellisessä postauksessa kerroin tämän järjettömästä koirarakkaudesta. Tiedä sitten johtuuko tuo muutenkin vain siitä että sitä hermostuttaa uusi paikka ja sillä on juoksu. Silti todella pelottavaa. Vaikka sitähän olen toivonut että se saisi järkeä päähän toisten koirien kanssa ja tiesin porkkista ottaessani ettei se välttämättä tulisi kunnolla toimeen toisten koirien kanssa ja tuo on täysin normaalia kahdelta nartulta, mutta... Uudi??

Pennuista se ei paljon piitannut, ensinhän oli tietysti kiinnostunut ja leikki, mutta ihmeen nopeasti rauhoittui eikä piitannut enää mitään, ja meni jopa vapaaehtoisesti omaan huoneeseen rauhoittumaan. Hieno, pelottava Urkki.

Ai niin, U tullaan varmaankin leikkaamaan aika pian juoksujen jälkeen (tietysti se tarvittava väliaika), koska se helpottaa täällä olemista, mahdollista kilpailemista myöhemmin ja muutenkin elämää, sekä tietenkin ei toivottavasti tulisi niin suurella todennäköisyydellä nisäkasvaimia eikä ollenkaan kohtutulehdusta, kun ei sitä kuitenkaan tulla jalostukseen käyttämään.

Ei kommentteja: